Wat leuk dat je op deze website beland bent en dus belangstelling hebt voor het trainen van je hond met behulp van de clicker!

Ik ben zelf al meer dan 25 jaar een heel groot fan van de clicker, ik vind het een geweldig en onmisbaar hulpmiddel bij het trainen van mijn eigen honden en bij gedragsbegeleidingen. Daarnaast heb ik in het verleden 10 jaar lang een eigen hondenschool gehad, en ook daar werkten we heel veel met de clicker.

Waarom? Omdat je hond met behulp van de clicker héél snel begrijpt wat je nou eigenlijk van hem verlangt! Je geeft je hond namelijk met de click super precieze en adequate informatie, en daardoor leert hij heel veel sneller dan zonder de clicker. Ik gebruik dit hulpmiddel daarom niet alleen bij het aanleren van nieuwe oefeningen en gedrag bij pups en onervaren volwassen honden, maar ook in gedragsbegeleidingen bij honden met probleemgedrag. En met heel veel plezier!

Jaren geleden werd mijn hulp ingeroepen door de hondenbrigade van defensie: zij hadden een hond die steeds zijn eigen geleider wilde aanvallen. Dit bleek een hond te zijn die met zeer harde hand was getraind en toen was verkocht aan defensie. De militair die Andor toegewezen had gekregen kon niet veel met hem beginnen vanwege zijn agressie. Ook deze hond ben ik met de clicker en met worst gaan trainen, met in mijn achterhoofd de gedachte: “als de clicker werkt bij déze hond, dan werkt het bij élke hond!”. En ik werd niet teleurgesteld: binnen een maand had ik een veel meer ontspannen hond aan de lijn die graag met mij wilde samenwerken.

Andor met zijn geleider van defensie
Andor samen met mij tijdens de clickertraining